Lumânare gel - "Dinozauri" model 2

Nou

Știați că... prima expoziție cu reconstituiri de dinozauri în mărime naturală datează din anul 1854. Aceasta a fost realizată la Palatul de Cristal din Sydenham, în Anglia.

Mai multe detalii

Acest produs nu este în stoc

19,99 lei

Detalii produs

Înălțime 8cm
Diametru 6,2cm
Greutate 365g
Timp de ardere 38 ore
Culoare Albastru
Aroma Lavandă

Mai multe informații

Info:

Dinozaurii s-au răspândit în timpul dominației lor pe toată suprafața pământului și au cucerit aproape toate zonele (s-au găsit fosile de dinozauri până și în Antarctica), însă nu au reușit niciodată să cucerească aerul (unde dominau pterozaurii) și nici apa (unde existau diverse reptile marine).

Unii dintre ei erau ierbivori, pe când alții erau carnivori (speciile mari se hrăneau cu alte specii de dinozauri). Pentru a se proteja de speciile carnivore, ierbivorele au trebuit să se adapteze. Astfel sauropodele au atins dimensiuni considerabile.

Alte specii au optat pentru deplasarea în grup sau pentru "arme" naturale împotriva carnivorelor. Un exemplu este Triceratops avea un guler osos în jurul gâtului și 3 coarne pe acesta cu care reușea să-l descurajeze chiar și pe celebrul T-Rex. Stegozaurul avea 3 spini la capătul cozii cu care se apăra împotriva atacatorilor.

Hrana era o problemă în timpul dinozaurilor doar pentru speciile ierbivore. Plantele nu conțineau destule substanțe hrănitoare pentru a asigura necesarul zilnic al unui dinozaur; problema se agrava în cazul speciilor gigantice.

Datorită insuficienței nutritive a hranei, un sauropod trebuia să-și petreacă majoritatea zilei mâncând, ceea ce îi lăsa puțin timp pentru alte activități ca de exemplu împerecherea. Ca și multe specii actuale probabil că și dinozaurii aveau diverse ritualuri de împerechere, deși oamenii de știință nu sunt ferm convinși de acest lucru. Gulerul osos și cele 3 coarne ale triceratopsului puteau fi folosite și pentru atragerea unei partenere, iar platoșele osoase de pe spatele stegozaurului puteau fi vascularizate pentru a deveni un punct de atracție pentru femele.

Lumânare decorativă din gel transparent ce conține un dinozaur.

Un cadou deosebit pentru prietenii dumneavoastră pasionați de dinozauri și nu numai.

Detaliile de mai sus sunt pentru lumânarea din fotografie. Pentru a comanda altă culoare de gel în partea superioară sau pentru altă aroma puteți selecta din partea dreaptă caracteristicile dorite.

Pozele au un caracter informativ iar nuanțele nu corespund 100%

Comentarii

Scrie și tu un comentariu

Lumânare gel - "Dinozauri" model 2

Lumânare gel - "Dinozauri" model 2

Știați că... prima expoziție cu reconstituiri de dinozauri în mărime naturală datează din anul 1854. Aceasta a fost realizată la Palatul de Cristal din Sydenham, în Anglia.