Lumânare gel - "Dinozauri" model 1

Nou

Știați că... denumirea de “dinozauri” a fost propusă în 1842 de paleontologul englez Richard Owen. Cuvântul provine din limba greacă şi înseamnă “reptile (saura) formidabile, extraordinare (deinos)”.

Mai multe detalii

Acest produs nu este în stoc

24,99 lei

Detalii produs

Înălțime 8,5cm
Diametru 6,7cm
Greutate 457g
Timp de ardere 45 ore
Culoare Albastru
Aroma Lavandă

Mai multe informații

Info:

Dinozaurii au fost animale vertebrate care au dominat ecosistemele terestre pe o perioadă de aproximativ 160 de milioane de ani, prima dată apărând pe planeta noastră cu aproximativ 220 de milioane de ani în urmă, la sfârșitul perioadei triasice. La sfârșitul perioadei cretacicului, acum circa 65 de milioane de ani, majoritatea dinozaurilor ar fi suferit o extincție catastrofală cauzată de schimbarea temperaturii globale și de impactul Pământului cu un meteorit uriaș de 10 km diametru în golful Mexicului care a creat Craterul Chicxulub, și ar fi încheiat nu numai perioada de dominare a uscatului de către aceste animale, dar chiar și existența lor. Totuși, păsările moderne sunt considerate descendente directe ale dinozaurilor de tip theropod din familia răpitorilor, având drept prim reprezentant pasărea "Archaeopterix", care a trăit cu 150 de milioane de ani în urmă. S-au descoperit fosile de dinozauri cu pene dar care erau prea greoi pentru a zbura.

Odată cu descoperirea primilor dinozauri la începutul secolului al 19-lea, scheletele lor fosilizate au devenit puncte majore de atracție în toate muzeele din lume. Dinozaurii au devenit într-o foarte scurtă perioadă de timp parte esențială a culturii globale a omenirii, devenind extrem de populari, mai ales în rândul copiilor. În sfârșit, ei au devenit parte integrantă și din multe cărți și filme renumite, așa cum ar filmul Jurassic Park. Noile descoperiri științifice privitoare la dinozauri sunt permanent aduse în centrul atenției generale de către mijloacele de informare în masă.

Termenul "dinozaur" este utilizat de asemenea frecvent pentru a desemna în general reptile preistorice, așa cum ar fi pelicozaurii, dimetrodonii, pterozaurii cu aripi, pleziozaurii, mozazaurii și ihtiozaurii acvatici, deși din punct de vedere științific aceste animale nu au fost dinozauri propriu-ziși.

Lumânare decorativă din gel transparent ce conține 2 dinozauri.

Un cadou deosebit pentru prietenii dumneavoastră pasionați de dinozauri și nu numai.

Detaliile de mai sus sunt pentru lumânarea din fotografie. Pentru a comanda altă culoare de gel în partea superioară sau pentru altă aroma puteți selecta din partea dreaptă caracteristicile dorite.

Pozele au un caracter informativ iar nuanțele nu corespund 100%

Comentarii

Scrie și tu un comentariu

Lumânare gel - "Dinozauri" model 1

Lumânare gel - "Dinozauri" model 1

Știați că... denumirea de “dinozauri” a fost propusă în 1842 de paleontologul englez Richard Owen. Cuvântul provine din limba greacă şi înseamnă “reptile (saura) formidabile, extraordinare (deinos)”.