Lumânare gel - "Marinar"

Nou

Bulă vrea neapărat să se înroleze în marină.La comisie comandantul îl întreabă:
- Bulă ştii să înoţi?
La care Bulă:
- Da ce, nu aveți vapor?

Mai multe detalii

Acest produs nu este în stoc

33,99 lei

Detalii produs

Înălțime 22.5cm
Diametru 4.8cm
Greutate 355g
Timp de ardere 30 ore
Culoare Albastru
Aroma Lavandă

Mai multe informații

Info:

Ca şi în alte părţi ale lumii, şi în spaţiul geografic românesc, cuprins între Carpaţi, Dunăre şi Marea Neagră, navigaţia s-a practicat din timpuri străvechi, ,,toată viaţa noastră trecută fiind orânduită după ape”, aşa cum afirma marele istoric Nicolae Iorga.

Încă din antichitate, Dunărea şi mai ales Marea Neagră au reprezentat o atracţie pentru navigatorii îndrzneţi, care au utilizat iniţial ambarcaţiuni rudimentare, şi mai târziu, nave propulsate cu aburi.

Pentru a putea naviga atât pe Dunăre cât şi pe râurile interioare, dacii au utilizat alături de plută, trunchiul de copac cioplit, aşa-numita monoxilă, care a reprezentat deseori o ,,armă de luptă”.

Acest prim pas al artei nautice este atestat documentar de istoricul Arrianus, ca mijloc de navigaţie folosit de locuitorii din zona Dunării, în secolul IV î.H. Acelaşi istoric menţiona utilizarea monoxilelor şi în scopuri militare, atunci când relata faptul că marele  comandant de oşti, Alexandru Macedon, rechiziţionând monoxile de la localnicii din zona Dunării, şi-a putut trece toată armata peste fluviu, într-o singură noapte.

Lumânare decorativă din gel transparent ce conține un marinar.

Un cadou deosebit pentru prietenii dumneavoastră pasionați de mare și nu numai.

Detaliile de mai sus sunt pentru lumânarea din fotografie. Pentru a comanda altă culoare de gel în partea superioară sau pentru altă aroma puteți selecta din partea dreaptă caracteristicile dorite.

Pozele au un caracter informativ iar nuanțele nu corespund 100%

Comentarii

Scrie și tu un comentariu

Lumânare gel - "Marinar"

Lumânare gel - "Marinar"

Bulă vrea neapărat să se înroleze în marină.La comisie comandantul îl întreabă:
- Bulă ştii să înoţi?
La care Bulă:
- Da ce, nu aveți vapor?