Lumânare gel - "Balena albastră"

Nou

Știați că... balena albastră este cel mai mare animal cunoscut că ar fi existat vreodată.

Mai multe detalii

Acest produs nu este în stoc

43,99 lei

Detalii produs

Înălțime 16.5cm
Diametru 7.4cm
Greutate 686g
Timp de ardere 12 ore
Culoare Albastru
Aroma Lavandă

Mai multe informații

Info:

Până la începutul secolului al XX-lea balenele albastre erau abundente în aproape toate oceanele de pe Pământ. Vânătorii de balene le-au vânat timp de peste o sută de ani până au ajuns aproape de dispariție, și au fost protejate de comunitatea internațională în 1966. Un raport din 2002 estima că mai există între 5.000 și 12.000 de balene albastre în toată lumea, aflate în cel puțin cinci grupuri.

Cercetări mai recente asupra subspeciei pigmeu sugerează că cifrele sunt o subestimare. Înainte de epoca vânătorii, cele mai mari populații se găseau în Antarctica și numărau circa 239.000 indivizi (între 202.000 și 311.000). Mai există două concentrații mult mai mici (de circa 2.000) în grupurile din Pacificul de Nord, Antarctica și Oceanul Indian. Alte două grupuri există în Atlanticul de Nord și cel puțin două în emisfera sudică.

Când respiră, balena lansează o spectaculoasă coloană verticală de apă de până la 12 m, de regulă de 9 m. Capacitatea pulmonară este de 5.000 de litri.

Limba unei balene albastre cântărește circa 2,7 tone și, când este deschisă la maximum, gura este suficient de mare pentru a conține până la 90 tone de apă și hrană. În ciuda dimensiunii gurii, gâtul este atât de îngust încât o balenă albastră nu poate înghiți un obiect cu un diametru mai mare decât cel al unei mingi de plajă.

Lumânare decorativă din gel transparent ce conține o balena albastră și o scoică.

Un cadou deosebit pentru prietenii dumneavoastră pasionați de animalele marine și nu numai.

Detaliile de mai sus sunt pentru lumânarea din fotografie. Pentru a comanda altă culoare de gel în partea superioară sau pentru altă aroma puteți selecta din partea dreaptă caracteristicile dorite.

Pozele au un caracter informativ iar nuanțele nu corespund 100%

Comentarii

Scrie și tu un comentariu

Lumânare gel -  "Balena albastră"

Lumânare gel - "Balena albastră"

Știați că... balena albastră este cel mai mare animal cunoscut că ar fi existat vreodată.