Lumânare cu 6 zaruri Mărește

Lumânare gel - "6 zaruri"

Nou

Știați că... s-au gasit zaruri preistorice, vechi de 5000 de ani.

Mai multe detalii

Acest produs nu este în stoc

8,99 lei

Detalii produs

Înălțime 6,5cm
Diametru 4,2cm
Greutate 143g
Timp de ardere 9 ore
Culoare Portocaliu
Aroma Fresh Air

Mai multe informații

Info: Un zar (plural zaruri) este un obiect poliedric, de obicei în formă de cub, pe fețele căruia sunt înscrise numere sau simboluri.

De obicei sunt folosite la jocurile de noroc. De cele mai multe ori pe cele 6 fețe ale zarului se află 1, 2, 3, 4, 5 și respectiv 6 puncte negre. De regulă punctele sunt amplasate astfel încât suma punctelor de pe două fețe opuse să fie întotdeauna 7 (6+1, 5+2 și 4+3).

In operele sale, senatorul Gaius Cornelius Tacitus, istoric al Imperiului Roman, releva ca si popoarele germanice, aflate in permanente conflicte militare cu Roma, erau pasionate de zaruri. Zaruri in forma de cub, foarte apropiate de cele de astazi au fost descoperite in Egipt, in anul 600 I.C. si cateva secole mai tarziu, in timpul Evului Mediu, jocul de zaruri era modul preferat de petrecere a timpului liber pentru cavalerii aflati intre doua razboaie. Dupa caderea feudalismului, faimosii mercenari germani, cunoscuti sub numele de „Landsknechts“ si-au creat reputat ia de a fi cei mai inversunati jucatori din acea vreme. In acele vremuri, pe langa „numere“ (de la unu la sase), multe dintre zaruri aveau inscriptionate imagini cu barbati si animale iar in Franta cu doamne si cavaleri.

Indienii americani aveau si ei zaruri „in dotare“, in timp ce albii americani au facut cunostinta cu primele zaruri in zona New Orleans, unde au fost aduse de francezi. De-a lungul miilor de ani, zarurile au evoluat ca forma, marime, fel de inscriptionare dar si din punct de vedere al materialului din care au fost confectionate. Un zar obisnuit este in forma de cub, de cele mai multe ori cu margini rotunjite, care are inscriptionate, pe fiecare fata, puncte diferite, de la unu la sase. Daca primele zaruri de pe Pamant au fost facute din lemn, piatra, oase, dinti si coarne de animale sau coji de nuca, in antichitate deja erau folosite materiale mult mai scumpe, precum fildes, metale si pietre pretioase sau portelan.

Mai trebuie amintita o interesanta origine a cuvantului zar (die) in engleza, provenit din frantuzescul „de“, care „se trage“ din latinescul „datum“.

Lumânare decorativă din gel transparent ce conține 6 zaruri.

Un cadou deosebit pentru prietenii dumneavoastră pasionați de jocuri de noroc și nu numai.

Detaliile de mai sus sunt pentru lumânarea din fotografie. Pentru a comanda altă culoare de gel în partea superioară sau pentru altă aroma puteți selecta din partea dreaptă caracteristicile dorite.

Observație: După arderea lumânării, zarurile pot fi folosite pentru scopul lor original de utilizare.

Pozele au un caracter informativ iar nuanțele nu corespund 100%

Comentarii

Scrie și tu un comentariu

Lumânare gel - "6 zaruri"

Lumânare gel - "6 zaruri"

Știați că... s-au gasit zaruri preistorice, vechi de 5000 de ani.