Bujie Mărește

Lumânare gel - "Bujie"

Nou

Știați că... până în prezent, Bosch a dezvoltat peste 20.000 de tipuri de bujii.

Mai multe detalii

Acest produs nu este în stoc

34,99 lei

Detalii produs

Înălțime 14,2cm
Diametru 5,6cm
Greutate 533g
Timp de ardere 18 ore
Culoare Violet
Aroma Levandă

Mai multe informații

Info: La motoarele pe benzină arderea amestecului aer-carburant este inițiată de o sursă externă. Sursa aprinderii amestecului este generată de bujie. Aceasta produce o scânteie care aprinde amestecul aer-combustibil din camera de ardere. Poziționarea bujiei în camera de ardere trebuie optimizată astfel încât să faciliteze aprinderea amestecului aer-combustibil.

Aprinderea în motoarele pe benzină este electrică. La pornirea motorului, energia electrică este furnizată de bateria de acumulatori iar în timpul funcționării motorului de alternator. Tensiunea electrică de la baterie este multiplicată de bobinele de inducție care, mai departe alimentează bujiile.

La motoarele moderne calculatorul de injecție controlează generarea periodică a scânteii pentru fiecare cilindru (bujie) în parte. Energia electrică conținută în scânteie conduce la inițierea arderii amestecului aer-carburant.

Bujia este fabricată din materiale metalice, ceramice și sticlă. Părțile principale ale bujiei sunt: terminalul (conectorul), izolatorul ceramic și electrozii. Bujia se fixează în chiulasa motorului prin înfiletare. Electrozii pătrund în camera de ardere iar terminalul este cuplat la bobinele de inducție.

Pe scurt, bujia conține doi electrozi, separați de un izolator, între care se formează o scânteie. Electrodul negativ este de fapt corpul bujiei, conectat prin intermediul chiulasei la borna negativă a bateriei (masă), iar electrodul pozitiv este central și conectat la bobina de inducție.

Lumânare decorativă din gel transparent ce conține o bujie auto.

Un cadou deosebit pentru prietenii dumneavoastră pasionați de mașini și nu numai.

Detaliile de mai sus sunt pentru lumânarea din fotografie. Pentru a comanda altă culoare de gel în partea superioară sau pentru altă aroma puteți selecta din partea dreaptă caracteristicile dorite.

Observație: După arderea lumânării, bujia auto nu mai poate fi folosită pentru scopul ei original de utilizare.

Pozele au un caracter informativ iar nuanțele nu corespund 100%

Comentarii

Scrie și tu un comentariu

Lumânare gel - "Bujie"

Lumânare gel - "Bujie"

Știați că... până în prezent, Bosch a dezvoltat peste 20.000 de tipuri de bujii.