Lumânare gel - "Piuliță"

Nou

Știați că... o piuliță poate fi deșurubată vara mai ușor decât iarna.

Mai multe detalii

Acest produs nu este în stoc

21,99 lei

Detalii produs

Înălțime 8cm
Diametru 6,2cm
Greutate 380g
Timp de ardere 18 ore
Culoare Portocaliu
Aroma Fresh Air

Mai multe informații

Info:

În primul secol creștin, acest principiu al șurubului a fost adaptat sub forma unor șuruburi din lemn în industria vinificației și producerii uleiului de măsline. Aceste industrii au explodat efectiv datorită faptului că presele cu melc pentru struguri și măsline permiteau stoarcerea mai puțin agresivă și mai egală a acestor fructe delicate, acordându-i operatorului un control extraordinar.

Existau chiar și prese cu melc pentru țesături, furnizându-le romanilor înstăriți togi frumos călcate. Tot în această perioadă a apărut și instrumentul numit „tarod”, ce avea rolul de a săpa filetul interior corespunzător într-o piuliță.

Un alt domeniu de aplicabilitate al principiului șurubului a fost mecanismul melc-pinion, unde melcul, în principiu un șurub, acționează un pinion care face legătura dintre două axe neparalele și neintersectate.

În ciuda acestor aplicații timpurii, șurubul cu care suntem cei mai familiarizați, piesa metalică folosită pentru îmbinări, nu a apărut decât în secolul al XIII-lea, uneori alături de „partenera” sa, piulița.

Acest ansamblu era folosit pentru fixarea unor piese metalice, în special a armurii din tablă. Totuși, în acest moment, șurubelnița, o unealtă prevăzută cu o lamă care să se potrivească într-un șanț din capul șurubului, încă nu apăruse. În schimb, șuruburile aveau capete pătrate sau hexagonale la care se potriveau chei fixe, asemenea unor șuruburi din zilele noastre.

Lumânare decorativă din gel transparent ce conține o piuliță.

Un cadou deosebit pentru prietenii dumneavoastră.

Detaliile de mai sus sunt pentru lumânarea din fotografie. Pentru a comanda altă culoare de gel în partea superioară sau pentru altă aroma puteți selecta din partea dreaptă caracteristicile dorite.

Observație: După arderea lumânării, piulița poate fi folosită pentru scopul ei original de utilizare.

Pozele au un caracter informativ iar nuanțele nu corespund 100%

Comentarii

Scrie și tu un comentariu

Lumânare gel - "Piuliță"

Lumânare gel - "Piuliță"

Știați că... o piuliță poate fi deșurubată vara mai ușor decât iarna.