Lumânare gel - "Cană de cafea"

Nou

Știați că... în 1453 cafeaua este adusã la Constantinopol unde este deschisã prima cafenea din lume.

Mai multe detalii

Acest produs nu este în stoc

25,99 lei

Detalii produs

Înălțime 8,5cm
Diametru 7,5cm
Greutate 350g
Timp de ardere 15 ore
Culoare Transparent
Aroma Vanilie

Mai multe informații

Info: 

Savurosul stimulent are o istorie la fel de bogată ca și gustul care l-a consacrat. Triburile autohtone din Africa măcinau boabele nedecorticate și amestecau pasta cu grăsime animală până ce obțineau niște bile pe care le consumau războinicii. Efectul stimulator al cafelei a fost asociat de multe ori cu un anumit extaz religios, practicat de vraci și preoți.

O legendă de pe la 1400 ne relatează cum un păstor pe nume Khaldi a remarcat vioiciunea caprelor din turma sa după ce acestea au consumat fructele roșii dintr-un tufiș salbatic. El însuși gustă fructul și se simte revigorat. Niște călugări, văzându-l dansând cu caprele, fierb misticele boabe pentru a-i ajuta să stea treji noaptea pentru ceremonii. O altă poveste ne spune că un derviș a fost exilat în deșert. Pe când mergea fară țel, o voce îi șoptește să consume fructul, pe care încearcă în zadar să-l înmoaie în apă. Bând pur și simplu lichidul, crede că este un semn de la Allah că a supraviețuit și recomandă tuturor rețeta.

În Europa cafeaua ajunge prin portul Veneția, nodul comercial cu negustorii arabi. Popularitatea și-o câștigă în momentul în care este oferită ca alternativă la băuturile reci. Mulți europeni deprind acest obicei în timpul călătoriilor. În secolul al XVII-lea, când olandezii domină comerțul naval, se introduce cultivarea la scară largă în Indonezia, Java, Sumatra, Sulawesi și Bali. Odată ce francezii aduc o plantă de cafea în Martinica, cafeaua ajunge și în America Latină. Motivul pentru care Brazilia este astăzi cea mai mare producătoare de cafea este o boală care s-a răspândit în culturile asiatice în secolul al XIX-lea, care le-a compromis. Cât despre Africa, plantatorii britanici reintroduc cultivarea sa aici, după primul război mondial.

Lumânare decorativă din gel transparent ce conține o cană de cafea asezata pe boabe de cafea.

Un cadou deosebit pentru prietenii dumneavoastră.

Detaliile de mai sus sunt pentru lumânarea din fotografie. Pentru a comanda altă culoare de gel în partea superioară sau pentru altă aroma puteți selecta din partea dreaptă caracteristicile dorite.

Pozele au un caracter informativ iar nuanțele nu corespund 100%

Comentarii

Scrie și tu un comentariu

Lumânare gel - "Cană de cafea"

Lumânare gel - "Cană de cafea"

Știați că... în 1453 cafeaua este adusã la Constantinopol unde este deschisã prima cafenea din lume.