Lumânare gel - "Glob pământesc"

Nou

Știați că... la Ecuator, unde circumferința este de cca 40 000 km, viteza de rotație este de cca 1 700 km/h (465m/s), iar în dreptul paralelei de 60º viteza scade la 850 km/h la poli ea devenind nula. Omul nu poate sesiza mișcarea deoarece rotația se face cu viteză constantă.

Mai multe detalii

Acest produs nu este în stoc

29,99 lei

Detalii produs

Înălțime 13,5cm
Diametru 6,2cm
Greutate 463g
Timp de ardere 18 ore
Culoare Albastru
Aroma Fresh Air

Mai multe informații

Info:

Schimbarea polilor magnetici ai Pământului. În timpul unei inversiuni a polarității Pământului, polul nord magnetic al planetei devine polul sud șși invers. Pe durata ultimilor 160 de milioane de ani au avut loc sute de asemenea inversări, ultima acum 780.000 de ani.

O inversare completa dureaza cateva mii de ani si are consecinte ingrijoratoare care includ punerea in dificultate a pasarilor migratoare sau a altor animale (precum rechinii) si posibila expunere a Pamantului la razele cosmice. Razele cosmice sunt in mod normal respinse de campul magnetic al Pamantului, insa in timpul inversarii, la un moment dat, campul magnetic devine zero.

Oamenii de știință înteleg foarte puțin în ce constă efectiv mecanismul cauzal din spatele acestor inversări și până de curând ideea cea mai răspândită era că acest fenomen are loc în mod aleatoriu. Cu toate acestea, recent s-a descoperit că secvența de inversări ale polarității nu este descrisă de o distribuție de probabilitate, specifică proceselor aleatoare, ci de o distribuție ce caracterizează prezența unor efecte de "memorie".

Cu alte cuvinte, inversările de polaritate nu sunt independente unele de celelalte, ci sunt corelate. Deși de cele mai multe ori, o inversare de polaritate este un procest lent și constant, uneori fenomenul se manifestă rapid si în salturi.

Încărcătura electrică a Pământului. Din 1917, cercetătorii știu că suprafața Pământului este încărcată cu electricitate negativă, dar nimeni nu cunoaște cu exactitate ce anume întreține această încărcătură. Nu este vorba despre un curent foarte puternic, ci de aproximativ 1.500 amperi, nu cu mult mai mult decât curentul care circulă prin câteva linii de înaltă tensiune.

Deși se consumă, această electricitate este constantă, deci ea se restabilește cumva, altfel s-ar epuiza în scurt timp. Oamenii de știință se întreabă cum este posibil acest lucru. O teorie evidentă este aceea că fulgerele refac cumva energia pierdută, dar nimeni nu a reușit să o dovedească incontestabil.

Cu trei ani în urmă a început măsurarea activității electrice din aerul liniștit de deasupra norilor formatori de fulgere. Destul de precis, instrumentele întrebuințate au indicat atunci unele valori și mișcări ale curentului care i-au determinat pe  oamenii de știință să presupună că toate furtunile cu fulgere generează un curent net de aproximativ 1.500 de amperi, suficient pentru a contrabalansa consumul și a păstra constantă încărcătura electrică a Pământului.

Lumânarea conține un glob pământesc în interior.

Un cadou deosebit pentru prietenii dumneavoastră și nu numai.

Detaliile de mai sus sunt pentru lumânarea din fotografie. Pentru a comanda altă culoare de gel în partea superioară sau pentru altă aroma puteți selecta din partea dreaptă caracteristicile dorite.

Pozele au un caracter informativ iar nuanțele nu corespund 100%

Comentarii

Scrie și tu un comentariu

Lumânare gel - "Glob pământesc"

Lumânare gel - "Glob pământesc"

Știați că... la Ecuator, unde circumferința este de cca 40 000 km, viteza de rotație este de cca 1 700 km/h (465m/s), iar în dreptul paralelei de 60º viteza scade la 850 km/h la poli ea devenind nula. Omul nu poate sesiza mișcarea deoarece rotația se face cu viteză constantă.