Lumânare gel - "Zar albastru"

Nou

Știați că... potrivit cercetătorilor, zarurile sunt cele mai vechi ustensile din lume destinate jocului.

Mai multe detalii

Acest produs nu este în stoc

21,99 lei

Detalii produs

Înălțime 8,5cm
Diametru 6,7cm
Greutate 392g
Timp de ardere 15 ore
Culoare Portocaliu
Aroma Fresh Air

Mai multe informații

Info:

Un zar (plural zaruri) este un obiect poliedric, de obicei în formă de cub, pe fețele căruia sunt înscrise numere sau simboluri.

De obicei sunt folosite la jocurile de noroc. De cele mai multe ori pe cele 6 fețe ale zarului se află 1, 2, 3, 4, 5 și respectiv 6 puncte negre. De regulă punctele sunt amplasate astfel încât suma punctelor de pe două fețe opuse să fie întotdeauna 7 (6+1, 5+2 și 4+3).

Dacă unii arheologi sunt de părere că zarurile „au apărut“ în urmă cu 3 – 4000 de ani, recent au fost descoperite în Iran, unele și mai vechi. Excavațiile efectuate în sud-estul țării au scos la iveală relicve ale civilizatiei Harappan, unde s-au găsit zaruri preistorice, vechi de 5000 de ani, care ar putea indica originea asiatică a acestora.

De asemenea, zarurile sunt menționate în vechile scrieri hinduse, cât și în Vinaya Pitaka, o scriptură budhistă în care sunt enumerate 18 jocuri interzise. Iar în celebra scriere „Mahabharata“ sunt povestite diferite întâmplări cu razboinici vestiți care pierdeau averi uriașe la jocul cu zaruri. Jocul cu trei și, uneori, două zaruri, era deosebit de popular în Grecia antică, în păturile superioare ale populației, dar și în perioada de glorie a Imperiului Roman, Augustin, Nero si Caligula fiind recunoscuți ca jucători împătimiți de zaruri. De altfel, acest joc pe bani i-a determinat pe conducătorii Romei antice să pună în aplicare o serie de noi legi. Una dintre ele suna cam asa: „nici o persoană care permite să se joace zaruri la el în casa nu are voie să facă plângere în justiție, chiar dacă e înșelat sau atacat“.

Lumânare decorativă din gel transparent ce conține un zar albastru.

Un cadou deosebit pentru prietenii dumneavoastră pasionati de jocurile de noroc și nu numai.

Detaliile de mai sus sunt pentru lumânarea din fotografie. Pentru a comanda altă culoare de gel în partea superioară sau pentru altă aroma puteți selecta din partea dreaptă caracteristicile dorite.

Pozele au un caracter informativ iar nuanțele nu corespund 100%

Comentarii

Scrie și tu un comentariu

Lumânare gel - "Zar albastru"

Lumânare gel - "Zar albastru"

Știați că... potrivit cercetătorilor, zarurile sunt cele mai vechi ustensile din lume destinate jocului.