Lumânare gel - "Plantă în ghiveci"

Nou

Știați că... cu peste 5000 de ani în urmă, chinezii cultivau azaleea și alte plante decorative în ghivece sau în alte tipuri de vase, și cu acestea înfrumusețau palatele. Posibilitatea de a cultiva astfel de plante era considerată un lux și era considerat un însemn al celor bogați.

Mai multe detalii

Acest produs nu este în stoc

27,99 lei

Detalii produs

Înălțime 11,5cm
Diametru 6cm
Greutate 538g
Timp de ardere 15 ore
Culoare Transparent
Aroma Vanilie

Mai multe informații

Info:

În Japonia era creată o atmosfera mistică în jurul unor plante ornamentale, precum palmierul numit kan-non-cizu, considerat a fi al zeiței sau prințesei luminii, statut de care se bucură și azi.

Aceiași arbuști cu coroana artistic tăiată erau prezenți și în faimoasele grădini suspendate ale Semiramidei din Babilon. Solomon, rege al Israelului, proverbial prin înțelepciunea sa, a fost și un talentat și iscusit grădinar. El a cerut ca una din salile Marelui Templu din Ierusalim să fie decorată cu plante. El cultiva o mare varietate de plante și cunoștea tehnica înmulțirii prin butași a multora dintre ele.

Una dintre cele mai vechi imagini cu plante în ghivece este un basorelief din templul de la Deir el Bahri de langa Teba, construit în timpul reginei Hatshepsut (1490-1468 i.e.n) a Egiptului Antic. Plantele erau aduse din Africa de Est.

Indienii acordau și ei importanța cuvenită plantelor ornamentale. Legea hindusă prevedea pedepse aspre pentru cei care încălcau privilegiul aristocratic de a cultiva anumite flori, printre care se numărau și orhideele. Ofensa era uneori considerată o gravă crimă și era pedepsită pe masura.

În Grecia Antică plantele ornamentale erau asociate după reguli extrem de elaborate, pentru fiecare dintre ele folosindu-se diferite tipuri de recipiente. Această grupare de plante în ghivece a ramas o tradiție ce se păstrează și astăzi la decorarea ferestrelor, scărilor și grădinilor interioare în tările mediteraneene.

Romanii se ocupau și ei cu cultura plantelor în ghivece, pentru a compensa spațiul limitat rezervat grădinilor. Ei construiesc pentru prima dată așa numitele "viridarii", adică locuri cu verdeață, deseori amplasate pe acoperișurile caselor.

Acest obicei s-a extins în multe dintre țările Imperiului. Oștenii, negustorii, călătoriii duceau sau aduceau cu ei nenumărate plante utilizate și în alte scopuri. Așa începe de fapt adevarata cruciada a speciilor care reusesc să se adapteze în locuri, ce ofereau condiții cu totul diferite față de condițiile lor de baștină. Mai tarziu, ambasadorii și misionarii creștini vor fi cei care vor contribui în mod esențial la transferul de plante pe întregul glob.

În Europa Evului Mediu, călugării erau principalii cultivatori și cercetători ai tainelor plantelor și ale însușirilor lor tămăduitoare și culinare. Valoarea ornamentală îi interesa mai puțin.

Lumânare decorativă din gel transparent ce conține o plantă în ghiveci.

Lumânarea este realizată într-un borcănel ce se închide etanș pentru a păstra aroma lumânării mai mult timp.

Un cadou deosebit pentru prietenii dumneavoastră și nu numai.

Pozele au un caracter informativ iar nuanțele nu corespund 100%

Comentarii

Scrie și tu un comentariu

Lumânare gel - "Plantă în ghiveci"

Lumânare gel - "Plantă în ghiveci"

Știați că... cu peste 5000 de ani în urmă, chinezii cultivau azaleea și alte plante decorative în ghivece sau în alte tipuri de vase, și cu acestea înfrumusețau palatele. Posibilitatea de a cultiva astfel de plante era considerată un lux și era considerat un însemn al celor bogați.