Termeni și condiții

Utilizarea site-ului


Accesarea, vizitarea, folosirea sau cumpărarea produselor prezentate pe site-ul www.artcandle.ro implică acceptarea termenilor și condițiilor mai jos enumerați. Pentru a fi informat despre toate condițiile de utilizare ale acestui site, vă rugăm să parcurgeți toate secțiunile următoare. SC VLAD ARTCANDLE SRL-D își rezervă dreptul de a face modificări si actualizări ale acestor termeni și condiții, precum și ale ofertei, fără o notificare prealabilă și fără precizarea motivelor; de asemenea, SC VLAD ARTCANDLE SRL-D își rezervă dreptul de a corecta eventuale omisiuni sau erori în afișare care pot surveni în urma unor greșeli de dactilografiere, lipsă de acuratețe sau erori ale produselor software, fără a anunța în prealabil. Implicit SC VLAD ARTCANDLE SRL-D nu își asumă răspunderea pentru eventualele erori de preț sau stoc. Aceste erori nu obligă SC VLAD ARTCANDLE SRL-D la nici o acțiune. Prețurile și disponibilitatea produselor comercializate de către SC VLAD ARTCANDLE SRL-D pot suferi modificări ulterioare, acest lucru fiind influențat de factori externi precum politica de prețuri a distribuitorilor sau disponibilitatea produselor pe stocul acestora. Confirmarea comenzii și implicit a stocului și a prețului de vânzare, este efectuată doar după procesarea acesteia de catre agentii SC VLAD ARTCANDLE SRL-D. Vă rugăm să cititi cu atenție termenii și condițiile, de fiecare dată când folosiți acest site. Continuarea folosirii site-ului implică acceptarea modificărilor efectuate. Tot conținutul site-ului www.artcandle.ro este proprietatea SC VLAD ARTCANDLE SRL-D și este apărat de legea pentru protecția drepturilor de autor. Folosirea fără acordul scris al SC VLAD ARTCANDLE SRL-D a oricaror elemente regăsite în site, chiar dacă aceste elemente poartă marcaje de protecție, atrage după sine consecințele prevăzute de legislația în vigoare. Pentru a ne sesiza orice încălcare privind legea pentru protecția drepturilor de autor, ne puteți contacta la [email protected]Confidențialitate


SC VLAD ARTCANDLE SRL-D respectă legile în vigoare privind confidențialitatea datelor; www.ArtCandle.ro și SC VLAD ARTCANDLE SRL-D se angajază să nu transmită datele personale ale utilizatorilor site-ului către terti și să le folosească numai în scopul stabilirii contactului cu clienții săi, precum și în scopul informării acestora asupra aspectelor legate de funcționarea site-ului, oferta și politica firmei; www.ArtCandle.ro și SC VLAD ARTCANDLE SRL-D nu încurajează SPAM-ul, nu furnizează datele dvs de contact unor terți (persoane fizice sau juridice), nu vinde, nu oferă, nu face schimb de adrese de e-mail obținute prin intermediul acestui site, nu divulgă adresa dumneavoastră de e-mail altor persoane care accesează paginile acestui site, fără acordul dumneavoastră explicit.

Orice utilizator care a furnizat explicit pe site-ul www.ArtCandle.ro adresa sa de email poate opta ca aceasta să fie ștearsă din baza de date a www.ArtCandle.ro. Pentru a șterge informațiile furnizate de dvs din baza de date, este de ajuns să ne contactati și să cereți acest lucru telefonic, prin fax sau e-mail.


SC VLAD ARTCANDLE SRL-D nu îsi asumă responsabilitatea pentru pierderile de informații datorate erorilor sau eventualelor probleme de securitate ale serverului ce găzduiește site-ul nostru, sau acțiunilor unor terțe persoane.Termene de livrarePentru produsele din categoria "Lumânări din gel"
 • în Ploiești livrarea se va face in 24-48 de ore (1-2 zile lucrătoare)
 • în restul țării livrarea se va face in 24-36 de ore (1-3 zile lucrătoare)
Pentru produsele din categoria "Lumânări din gel unice"
 • în Ploiești livrarea se va face in 12-24 de ore (1 zi lucrătoare)
 • în restul țării livrarea se va face in 24-48 de ore (1-2 zile lucrătoare)
Pentru produsele din categoria "Lumânări din gel personalizate"
* Termenele de livrare pentru această categorie încep de când primim coletul de la dumneavoastră
 • în Ploiești livrarea se va face in 24-48 de ore (1-2 zile lucrătoare)
 • în restul țării livrarea se va face in 24-36 de ore (1-3 zile lucrătoare)

Observații

Termenele de livrare se referă la comenzile a căror modalitate de plată aleasa este ramburs.

În funcție de modalitatea de plată alesă (card online, Paypal, transfer bancar), termenul de livrare se poate modifica.Costurile de transport


Pentru comenzile cu valoare mai mare de 150 lei(fără taxe de transport), livrarea este gratuită și va fi efectuată cu un curier ales de noi. Pentru comenzile cu valoare mai mare de 150 lei(fără taxe de transport), taxele de transport pot varia în funcție de destinație, de greutatea și mărimea coletului. Tarifele de transport sunt stabilite de către firmele de curierat și pot fi achitate la DESTINATIE (de catre client) sau la EXPEDITIE (caz in care costurile de transport se vor adăuga la valoarea facturii; această metodă prezintă avantajul reducerii costurilor de transport, în baza contractelor încheiate între SC VLAD ARTCANDLE SRL-D și firmele de curierat partenere). SC VLAD ARTCANDLE SRL-D nu stabileste în mod independent costurile de transport și nu este beneficiarul acestor sume.Cum plătesc?


Plata se poate face:

 •  în numerar, la livrare (sistem ramburs).
 •  prin transfer bancar. Plata prin transfer bancar se face în baza facturii proformă, emisă la finalizarea comenzii, pe care o veți primii prin e-mail alături de toate detaliile necesare efectuării plații. Expedierea produselor se va face numai dupa intrarea banilor în contul nostru. Confirmarea plații poate dura între 24 si 48 de ore.
 •  online, prin PayPal (doar în Euro)
 •  online, prin card (doar în LEI). Procesatorul nostru de plati este mobilPayPersonalizarea lumânărilor

Pentru a comanda o lumanare personalizată puteți să accesați meniul "Contactati-ne" sau să ne trimiteți un e-mail pe adresa [email protected] în care să descrieți cum doriți să fie lumânarea dumneavoastră răspunzând la următoarele întrebări:
 •         ce obiect va conține?(indicat este să încărcați o poză cu acesta)
 •         care sunt dimensiunile acestuia?
 •         aveți și recipientul în care doriți să executăm lumânarea?
 •         ce culorare/culori doriți să fie gelul folosit?
 •         ce aromă doriți să aiva lumânarea?
     Atentie! Asigurați-vă ca obiectul dumneavoastra încape în recipient și ramâne spatiu și pentru fitil (minim 1.5 cm)!
Analiza și acceptul/refuzul comenzii
După ce trimiteți datele de mai sus cererea dumneavoastră va fi verificată și veți fi contactat pentru a vi se confirma acceptarea comenzii sau refuzul acesteia.

Trimiterea obiectului/produsului dumneavoastră
După ce veți primii confirmarea acceptului pentru comanda, următorul pas este să ne trimiteți prin poștă, curier sau să ne predați personal in Ploiești obiectul/produsul si/sau recipientul după care în cel mai scurt timp posibil veți avea lumânarea dorită.
Taxele pentru transportul obiectului/produsului vor fi suportate de către dumneavoastră.
Nu trimiteți colete cu plata ramburs, deoarece le vom refuza.

Recipientele folosite
Recipientele pe care noi le folosim la fabricarea acestor lumânări sunt testate să reziste la caldura degajată în timpul arderii.
Dacă doriți alt model de recipient decât cele pe care le avem noi disponibile nu este nici o problemă, alături de obiectul/produsul pe care îl doriți în interiorul lumânării ne trimiteți și recipientul în care doriți să manufacturăm lumânarea și veți plătii doar gelul necesar, manopera si taxele de transport.
Nu suntem răspunzători dacă recipientul trimis de dumneavoastră nu va rezista atunci când veți aprinde lumânarea.

Pretul
Prețul pentru aceste lumânări personalizate variază în funcție de volumul obiectului/produsului și de mărimea recipientului. Vă vom comunica în cel mai scurt timp prețul estimativ în baza datelor furnizate de dumneavoastra in formularul de contact, urmând ca după executarea lumânării să vă comunicăm prețul final.
Prețul include recipientul(dacă este cazul), gelul si manopera, urmând ca pentru transport să plătiți în funcție de localitatea de livrare și de curierul ales.
Pentru creearea unor produse se poate solicita achitarea unui avans de cel puțin 30% din valoarea estimată a produsului.
Culoarea si aroma folosite pentru lumânările produse de noi sunt GRATIS.
In meniul "Lumânări din gel personalizate" găsiți câteva modele, executate pentru diverși clienți, și prețurile acestora pentru a vă face o idee aproximativă de preț. Găsiți în descrierea fiecărei lumânări din această categorie dacă a fost folosit recipientul clientului sau un recipient ales de noi.

Obiecte/produse interzise!
Puteți cere personalizarea unei lumânări cu orice obiect/produs doriți dacă nu se află în lista de obiecte/produse interzise de mai jos:
 •         arme de foc și muniții
 •         substanțe halucinogene
 •         explozibili și substanțe inflamabile
 •         substanțe chimice și toxice
 •         materiale radioactive
 •         obiecte de patrimoniu
 •         produse neambalate care se pot altera
 •         obiecte de natură organică ce au o umiditate mai mare de 10%(flori,fructe,legume,frunze verzi,etc.)
Ne rezervăm dreptul de a refuza orice comanda în care se cere folosirea unor astfel de obiecte/produse interzise..)


Politica de returnare


Renunțarea la cumpărare
Produsele achiziționate la distanță se pot returna conform O.U.G. 34/2014. Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantul că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, în termen de 14 zile de la denunțarea contractului. Se recomandă utlizarea aceluiași serviciu de transport utilizat pentru recepționarea produselor.

SC VLAD ARTCANDLE SRL-D va înapoia contravaloarea comenzii în cel mai scurt timp posibil de la primirea produsului returnat. Suma înapoiată cât și condițiile de returnare nu includ cheltuielile de transport.

Definiția contractului de vânzare (art. 2, 5.): orice contract în temeiul căruia profesionistul transferă sau se angajează să transfere proprietatea asupra unor produse către consumator, iar consumatorul plătește sau se angajează să plătească prețul acestora, inclusiv orice contract care are drept obiect atât produse, cât și servicii.

Încheierea contractului are loc în momentul emiterii facturii fiscale și nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmarii automate de primire a acesteia.

Art. 12 menționează că exercitarea dreptului de retragere pune capăt obligațiilor părților contractuale. Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit). Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, șocuri, urme de folosire excesivă și/sau intervenții neautorizate etc.

Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar consumatorului definit ca orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociații așa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protecția consumatorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Consumatorul este responsabil doar în ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționarii produselor. În conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile și modul de funcționare a bunurilor, consumatorul ar trebui să le mânuiască și să le inspecteze în același mod în care i s-ar permite să o facă într-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar să probeze un articol de îmbracăminte, nu să îl poarte.


Procedura de retragere din contract

Exercitarea dreptului de retragere

Consumatorul informează SC VLAD ARTCANDLE SRL-D cu privire la decizia de retragere din contract prin una din variantele: model formular sau o declarație neechivocă făcuta pe un mediu durabil (hârtie, mail sau fax). Consumatorul are la dispoziție 14 zile de la primirea produselor pentru a anunța retragerea din contract.

Obligatiile care revin SC VLAD ARTCANDLE SRL-D

Rambursarea integrală a sumelor primite ca plata, exclusiv costurile livrarii. Rambursarea sumelor se va face folosind aceleasi modalitați de plată rezonabil aplicabile (în cazul plătii numerar la livrare, rambursarea se va face prin transfer în cont bancar transmis neechivoc de consumator). Îndeplinirea obligației de rambursare se face face în termen de 5 zile lucrătoare de la recepționarea produselor.

Obligațiile care revin consumatorului

Produsele sunt înmanate SC VLAD ARTCANDLE SRL-D personal sau predate unei persoane autorizate (curier desemnat) fără întârziere nejustificată și în decurs de maxim 14 zile de la anunțarea deciziei de retragere din contract. Consumatorul suportă costurile de returnare. Consumatorul este responsabil doar în ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționarii produselor.

Produse excluse, fara drept de returnare

Produsele din categoria "Lumânări din gel personalizate" nu se pot returna.

Acesta limitare se aplică conform OUG 34/2014 art. 16.
lit c)  furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar; 

Retur de produse

Puteți solicita returul de produse în următoarele cazuri:

    1.Produs în colet deteriorat. Pentru produsele ale caror colete prezintă deteriorări vizibile la primirea prin curier, vă recomandăm să refuzați receptia lor. Pentru dovezi, coletul poate fi fotografiat și se poate întocmi un proces verbal împreună cu reprezentantul firmei de curierat în care să fie menționată starea coletului din momentul livrării. Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor vă este transferat integral în momentul în care intrati în posesia fizică a produsului. Orice reclamatie ulterioară nu va fi luată în considerare. În cazul în care se utilizează un transportator însărcinat de către consumator, riscul este transferat în momentul livrării produselor către transportator.
    2.Produse livrate greșit. În cazul în care s-a livrat alt produs decât cel comandat.

Costurile de retur pentru situațiile prezentate mai sus (nu și în cazul renunțării la cumpărare) cad în sarcina magazinului nostru.

Solicitarile de retur se notifică pe site-ul nostru către Departamentul Relații cu clienții.

Returnarea produselor se poate face personal în Ploiești sau cu expediere prin curier.

Mențiune
În toate cazurile de mai sus, produsele trebuie returnate în starea în care au fost primite, în ambalajul original și însoțite de toate accesoriile și documentele originale. Deteriorarea produselor sau punerea într-o stare ce face imposibilă revânzarea lor duce la refuzarea returului.
Orice modificare a stării produselor sau deteriorarea ambalajului original a acestora ce face imposibilă vânzarea produsului ca nou, duce automat la aplicarea unei proceduri de returnare supusa unor taxe administrative de readucere a produselor la starea în care au fost livrate; taxele sunt cuprinse intre 0 si 50% din valoarea inițială a produsului. Cuantumul taxei administrative va fi comunicat către client la recepționarea produselor deteriorate/modificate.

Forța majoră


Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.


Litigii


Pentru orice conflict apărut între SC VLAD ARTCANDLE SRL-D și clienții săi se va căuta o rezolvare pe cale amiabilă. Dacă acest lucru nu este posibil, litigiul va fi soluționat de către instanța judecătoreasca pe a carei raza teritorială se află sediul SC VLAD ARTCANDLE SRL-D.